ACTUEEL

NVZD-voorzitter Bunnik: 'Alles correct geregeld’

Het verschil van inzicht van het NVZD-bestuur met directeur Jan Aghina is onoverbrugbaar. Het bestuur heeft de leden daarover correct geïnformeerd. En zijn eigen lidmaatschap van vereniging en bestuur zijn statutair volledig in orde. Aldus reageert Bert Bunnik, voorzitter van de NVZD vereniging van bestuurders in de zorg. Aanleiding zijn kritische vragen van leden in de ontslagzaak tegen directeur Jan Aghina.

Werkgeversrol serieus opgepakt

“Het NVZD-bestuur heeft de werkgeversrol serieus opgepakt en correct uitgevoerd", zegt Bert Bunnik desgevraagd. “Het NVZD-bestuur heeft evenals het bestuur van de Geneeskundige Vereniging een verschil van inzicht met directeur Aghina. Dat kun je niet vroegtijdig op een billboard zetten om iedereen te informeren.”

Informele netwerken

Aanvankelijk zijn alleen bestuursleden op de hoogte geweest van het conflict, stelt Bunnik: “We hebben vervolgens de leden correct geïnformeerd toen we naar de kantonrechter stapten. Dat sommige leden er via informele netwerken eerder over horen dan wij een officiële mededeling uitzenden, valt niet te voorkomen.”

'Statutair is lidmaatschap in orde'

 De samenstelling van het NVZD-bestuur staat volgens voorzitter Bunnik al op de agenda van de eerstvolgende algemene ledenvergadering van 19 november. Wat zijn eigen lidmaatschap van vereniging en bestuur betreft, zegt hij: “Het bestuur heeft het grondig uitgezocht en heeft statutair correct gehandeld. Mijn dienstverband als bestuurder bij de Saxenburgh Groep is geëindigd op 1 februari 2009, de expiratiedatum van mijn NVZD-lidmaatschap is dus 31 december van dit jaar.”

Van zorg naar hockeybond

"Voor mij maakt het overigens niks meer uit. Ik heb maanden geleden al aangekondigd dat ik zou terugtreden als voorzitter." Voormalig assistent-bondscoach Bunnik is per 1 oktober bij de hockeybond in dienst getreden als technisch directeur.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top