ACTUEEL

Winnaars Dutch Open Health 2.0 Challenge bekend

‘Choose to Move’ en ‘Med C Support’ hebben de Dutch Open Health 2.0 Challenge gewonnen. De Challenge vroeg teams om te komen tot ideeën over innovatieve zorgverbetering waarbij de patiënt zelf een rol speelt.

Innovatieve zorgverbeteringen

Via social media, zoals Twitter, zijn teams uitgenodigd om mee te doen aan de Challenge. Ruim dertig internationale teams hebben oplossingen voor innovatieve zorgverbeteringen aangedragen.  De jury van de Challenge heeft de inzendingen beoordeeld op onder meer de voordelen voor de patiënt en zorgprofessional, haalbaarheid van implementatie en de mate van innovatie. De winnende teams krijgen 10.000 euro om het concept verder te ontwikkelen.

Choose to Move

‘Choose to Move’ heeft gewonnen in de categorie Sociale Innovatie. Met het project willen de bedenkers via een portal actieve en minder actieve ouderen met elkaar in contact brengen om hun sociale netwerk te vergroten. Ouderen moeten elkaar zo stimuleren en helpen om meer te bewegen en actief te blijven. Het project is een initiatief van de afdeling IQ development van UMC St Radboud in Nijmegen in samenwerking met de TU Delft.

Med C Support

‘Med C Support’ is de winnaar in de categorie Technische Innovatie. Leo Kannerhuis heeft samen met een softwarefirma een mobiele telefoonapplicatie bedacht, die patiënten helpt hun medicijnen op tijd in te nemen. Hiermee wordt de medicatietrouw verhoogd. De patiënt kan na het downloaden van de applicatie zelf de gewenste ondersteuning instellen. De arts kan online controle houden.

Jury

De jury bestaat uit Melvin Samsom, bestuurder van het UMC St Radboud, Jan Walburg, bestuurder van Trimbos, Jos Werner, voorzitter van Health Valley, Azy Barak van de University of Haifa, Atie Schipaanboord, Directeur Beleid en Innovatie van de NPCF, Kiran Gupta van Tata Consultancy Services, Jacomine Ravensbergen, MT lid van ZonMw, Bart Schouten, directeur Business innovatie van UVIT en Ruud Koolen, hoofdredacteur van Skipr.

Twitter updates over de Challenge

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top