Tech

Zorg gaat samen met creatieve industrie in Utrecht

Het UMC Utrecht gaat samenwerken met de Hogeschool Utrecht (HU) en de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU) om innovatieve producten en diensten voor de zorg te stimuleren.

Het nieuwe ‘centre of expertise’ voor de creatieve industrie heet U CREATE. Andere partners zijn TNO, Evident, eFocus en One Shoe. Het doel van U CREATE is om de cross-over met zorg en welzijn te versterken. Dat gebeurt bijvoorbeeld door het invoeren en borgen van nieuwe health-apps en games.

Drone

Een mooi voorbeeld is de varende drone, die ontwikkeld wordt zodat mensen die ziek of slecht ter been zijn virtueel de natuur in kunnen. Of het project Touchpoints, dat onderzoekt hoe mensen verleid kunnen worden tot gezond gedrag – zoals bijvoorbeeld de ‘pianotrap’ in Stockholm. Er worden innovaties ontwikkeld voor de sectoren cure, care en preventie. Het belang van de patiënt/cliënt/burger staat daarbij centraal.

Health deals

De samenwerking sluit nauw aan bij het beleid van minister Schippers, zo geven de instellingen aan. De minister stelde onlangs in een kamerbrief forse impuls te willen geven aan de ontwikkeling van Nederlandse medisch-technologische innovaties met ‘health deals’ tussen overheid en (private) partners, die duurzame zorginnovaties verder op weg helpen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top