Tech

Zorgwebsites zijn het onveiligst

Websites over gezondheid en zorg zijn het ‘ongezondst’. Van het hele internet hebben zij het meeste gevaar voor phishing, oplichting, infecties met een virus of andere malware.

Dat blijkt uit onderzoek van internetbeveiliger GDATA. Van alle gevaarlijke websites die werden geanalyseerd had meer dan een kwart gezondheid of gezondheidszorg als onderwerp. Dat is ruim het dubbele van categorie nummer twee: technologiesites. Pas op de derde plek komen de pornosites.

Money Rain

De meest gevonden methode van phishing op gezondheidswebsite is de ‘Money Rain’-campagne. Daarbij worden bezoekers verleid met het verdienen van duizenden euro’s per dag met een paar uurtjes werk. Het enige dat zij even moeten doen is hun bankrekening doorgeven. De gegevens worden gebruikt om creditcards aan te vragen of leningen af te sluiten, of als afschermmiddel voor een crimineel netwerk. Onbedoeld kan de bezoeker dan katvanger worden. 

Foute code

Een ander groot gevaar zijn de zogenaamde exploitkits die voorkomen op gezondheidswebsites. Dat zijn stukjes ‘foute code’ die beveiligingslekken opzoeken om een computer te besmetten. Ze komen het vaakst voor bij sites die Adobe Flash gebruiken.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top