HRM

'Geneeskundestudent dupe nieuw leenstelsel'

Geneeskundestudenten, die voor hun opleiding tot arts drie jaar moeten meedraaien als coassistent, worden naar eigen zeggen onevenredig hard geraakt door het nieuwe leenstelsel. Zij moeten gemiddeld 50 tot 55 uur per week aan hun opleiding spenderen, waardoor een bijbaan onmogelijk is. Dat stellen drie organisaties voor geneeskundestudenten, het Landelijk Overleg Coassistenten (LOCA), De Geneeskundestudent (DG) en het Landelijke Medisch Studenten Overleg (LMSO).

"Studenten hebben volgens de overheid de keuzevrijheid om hun studieschuld, bijvoorbeeld met een bijbaan, te compenseren. Wij constateren echter dat deze keuzevrijheid in de praktijk niet opgaat voor de ongeveer 8000 masterstudenten geneeskunde. De grote tijdsinvestering evenals de onregelmatige diensten maken de combinatie met een bijbaan fysiek en mentaal vrijwel onmogelijk", aldus de studenten.

Een petitie over het studieschuldprobleem is al bijna 15.000 keer getekend en wordt volgende week dinsdag aangeboden aan de vaste Tweede Kamercommissie van Onderwijs. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top