ACTUEEL

GGZ Momentum behandelt geen VGZ-cliënten meer

GGZ Momentum neemt al bijna twee maanden geen cliënten aan die zijn verzekerd bij VGZ. De ggz-instelling heeft het omzetplafond van 1,6 miljoen euro al in de zomer bereikt en VGZ vergoedt geen behandelingen meer.

Dat meldt het actualiteitenprogramma 1Vandaag op 21 oktober. GGZ Momentum heeft besloten zich niet meer aan de doorleverplicht aan de verzekeraar te houden, omdat het anders failliet dreigt te gaan, zo claimt bestuurder en psychiater Wim Schouten. In 2014 hebben de gratis extra behandelingen de instellingen 700.000 euro gekost. Voor 2015 dreigt hetzelfde tekort.

Contracten

GGZ Momentum, met vestigingen in Den Bosch, Breda, Veldhoven en Nijmegen,  zegt dat het begin dit jaar al constateerde dat de gecontracteerde zorg ruim zou worden overschreden. In augustus was er een gesprek met VGZ. Daarbij werd aangegeven dat er geen extra vergoedingen zouden komen. “Wij hebben contracten met veel verschillende zorgaanbieders. Die kunnen niet zomaar eenzijdig hun contract uitbreiden”, zegt woordvoerder Jaap de Bruijn van VGZ.

Jonge aanbieders

VGZ stelt dat het te maken heeft met veel zorgaanbieders die tegen hun omzetplafond aanlopen. “Dan proberen we een oplossing te zoeken ten gunste van de cliënt”, zegt De Bruijn. De problematiek speelt vooral bij ‘jonge’ aanbieders, die nog niet zo lang op de markt zijn en een snelle omzetgroei kennen, zo blijkt uit de uitzending van 1Vandaag.

GGZ Momentum gaat voor 2016 geen contract met VGZ afsluiten.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top