ACTUEEL

Ouderenbond ANBO valt na ruzie uiteen

De ruzie bij ANBO leidt tot een leegloop uit de ouderenbond. Duizenden ouderen zeggen hun lidmaatschap op en op verschillende plaatsen in het land worden nieuwe, lokale verenigingen opgericht.

De onrust ontstond nadat het landelijk ANBO-bestuur de rekeningen van de lokale afdelingen liet blokkeren, zo meldt het AD. Directeur-bestuurder Liane den Haan deed dat naar eigen zeggen om fraude te voorkomen. Er ging 3,4 miljoen euro naar het landelijk bestuur en de afdelingsbesturen konden geen geld meer uitgeven. Zij zijn woedend omdat ze als fraudeurs worden weggezet.

Nieuwe verenigingen

Het ledental van de ANBO zou volgens het AD zijn gedaald van 180.000 naar 165.000 leden. Overal in Friesland, Drente, Overijssel en Groningen worden nieuwe verenigingen opgericht. Mogelijk komen die ook in Helmond en Breda. Het landelijk bestuur  betreurt dit. Volgens de lokale bestuurders houdt ANBO de adresgegevens van haar leden afgeschermd, zodat de nieuw verenigingen andere manieren moeten zoeken om de (oud)leden te bereiken, zoals advertenties in huis-aan-huis bladen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top