Finance

Roosendaal verlaagt tarief dienstencheque naar 5 euro

De eigen bijdrage voor een dienstencheque gaat in Roosendaal omlaag, van tien naar vijf euro. Volgens wethouder Hugo Polderman wordt er nog te weinig van de voorziening gebruik gemaakt, vooral door mantelzorgers.

Mensen met een Wmo-indicatie kunnen sinds begin dit jaar gebruik maken van de dienstencheques om huishoudelijke hulp in te huren. Ze zijn bedoeld om te compenseren voor de bezuinigingen op deze hulp. 

Een fractie - 188 -  van het totale aantal mantelzorgers en hulpbehoevenden heeft tot nu toe gebruik gemaakt van deze regeling, zo meldt BN De Stem. Daarom verlaagt de gemeente de eigen bijdrage nu naar vijf euro, met terugwerkende kracht vanaf 7 september.

De gemeente Roosendaal ontving van het ministerie van VWS bijna vier ton 2015 en 2016 voor de dienstencheques. Het kabinet wil hiermee de werkgelegenheid in de thuiszorg behouden en het inhuren van zwart betaalde hulpen tegengaan.

Roosendaal is niet de enige gemeente waar het gebruik van de dienstencheques niet van de grond komt. Onlangs bleek dat ook in de Achterhoek de 1,8 miljoen euro voor de thuishulp grotendeels op de plank is blijven liggen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top