ACTUEEL

Amstelveen stopt met inkoop joodse thuishulp

De gemeente Amstelveen stopt met het apart inkopen van thuishulp voor mensen uit de joodse gemeenschap. Dat heeft wethouder Zorg en Gezondheid Herbert Raat (VVD) laten weten.

Amstelveen maakt binnenkort bekend welke zorginstellingen worden gecontracteerd om hulp in het huishouden aan te bieden. De gunningsbrieven zijn inmiddels verstuurd.

Geen aparte regels

In het verleden werd hulp in de huishouding voor joodse hulpbehoevenden apart ingekocht, maar daar stopt Amstelveen mee. De reden is dat de overheid geen aparte regels moet hebben voor verschillende bevolkingsgroepen, stelt wethouder Raat in een brief aan de gemeenteraad.  In de toekomst zullen joodse mensen dezelfde thuishulp gaan krijgen als andere Amstelveners.

Inkoopeisen

Om tegemoet te komen aan de joodse gemeenschap wil de gemeente nog één keer aparte thuishulp inkopen. Maar daarbij doet zich een probleem voor: de enige partij die zich daarvoor heeft ingeschreven, voldoet niet aan de inkoopeisen. “Het college beraadt zich momenteel over het vervolgproces en een eventueel nieuwe procedure”, schrijft Raat aan de raad.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top