HRM

Noorderbreedte ontheft directeuren uit functie

Directeuren Aukje van Kalsbeek en Cora Duijndam van ouderenzorginstelling Noorderbreedte in Leeuwarden zijn uit hun functie ontheven. Daardoor kan interim-bestuurder Jos Bleijenberg zelf overleg voeren met de vijftien afzonderlijke woonzorgcentra.

Dit schrijft de Leeuwarder Courant op 23 oktober.

Kritisch rapport

Hun vertrek volgt uit de conclusies van een kritisch rapport. Een onafhankelijk bureau deed onderzoek onder de medewerkers. Daaruit bleek dat er een hoop onvrede heerst onder het personeel over de werksituatie.

Platte organisatie

De ex-directeuren krijgen een ander takenpakket binnen Noorderbreedte. Bleijenberg trad eerder aan als tijdelijk bestuurder. Hij moet de komende drie maanden de organisatie platter en flexibeler maken. De locaties en hun teams krijgen meer zelfstandigheid.

2 Reacties

om een reactie achter te laten

D G o

24 oktober 2015

Het imperium valt wel erg snel uit elkaar ????.

Jopie van Apeldoorn

26 oktober 2015

Nadat pas vorig jaar het verscherpt toezicht door de inspectie (op Erasmushiem) is opgeheven, ligt er toch al een nieuw onderzoeksrapport. Twee directeuren moeten deze keer hun zetel verlaten en worden, waarschijnlijk voor het zelfde salaris, elders binnen de organisatie ingezet. Schieten we daar iets mee op? Worden daar de klachten van het personeel en de bewoners mee opgelost? Beste meneer Jos, ik hoop dat u er voor kiest om niet twee nieuwe directeuren binnen de overkoepelende organisatie Noorderbreedte aan te stellen, maar een manager te zetten op iedere locatie. Een manager die voor het personeel èn de bewoners te bereiken is, een manager die weet hoe je weer kunt samenbinden met een koor, met een nieuwskrant, met voorlichting, met koffie-ochtenden. Ach, er zijn al zo veel ideeën aangedragen door vereenzamende bewoners van het nieuwe Erasmushiem en het personeel, dat de tijd niet heeft om hen te helpen om weer te (re-)socialiseren naar hun oude "clubjes". Meneer Bleijenberg, mocht u geïnteresseerd zijn, ik zal er graag voor u zijn met een benen-op-tafel sessie.

Top