Tech

Bruggerbosch en Roessingh gaan samenwerken

Bruggerbosch en Roessingh Research and Development gaan samenwerken om innovatieve zorg voor mensen met dementie te ontwikkelen. De twee partijen hebben hiertoe een samenwerkingsovereenkomst ondertekend.

Binnenkort gaat het eerste gezamenlijke onderzoeksproject van start: een interactieve vloerprojectie die mensen met dementie gaat stimuleren om (meer) te bewegen. De komende twee jaar wordt er ook gekeken naar een zintuigentuin om de leefwereld van mensen met dementie te vergroten, de inzet van domotica om mensen veilig thuis te laten wonen en een handig navigatiemiddel, dat gebruik maakt van herkenningspunten wanneer iemand de weg kwijt raakt.

Bruggerbosch is een verpleeghuis voor mensen met dementie, in Deventer. Roessingh Research and Development ontwikkelt technische innovaties in de zorg. Door samen te werken, willen de organisaties zorgen voor vernieuwing die de dementiezorg stimulerender, socialer en veiliger zal maken. Zij willen technische mogelijkheden omzetten in innovaties die daadwerkelijk meerwaarde bieden voor de dementiezorg.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top