ACTUEEL

VWS lanceert ‘zwarte lijst’ medici op internet

De 'zwarte lijst' van zorgverleners is voor iedereen toegankelijk op internet. Het ministerie van VWS meldt vanaf dinsdag  iedereen op www.ribiz.nl kan zien welke zorgverleners geschorst zijn of uit hun beroep zijn gezet na een uitspraak van de tuchtrechter. De lijst verschijnt binnenkort ook op www.kiesbeter.nl.

Veiligheid en kwaliteit in zorg

Veiligheid en kwaliteit in de zorg zijn reden voor publicatie van deze 'zwarte lijst'. Het moet voor patiënten inzichtelijk zijn welke artsen steken hebben laten vallen. Middels de lijst van deze voormalige zorgverleners op internet wil het ministerie de informatie voor iedereen beter toegankelijk maken.

Registratie BIG-register

Het RIBIZ (Registratie en informatie beroepsbeoefenaren in de zorg) voert het BIG-register en handelt aanvragen voor erkenning van buitenlandse diploma's af. Het registreert de beroepen arts, tandarts, verpleegkundige, fysiotherapeut, verloskundige, psychotherapeut, gezondheidszorgpsycholoog, apotheker.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

enpsLKeXRwu

28 februari 2011

vY7zQf <a href="http://yqaqshmfgpsz.com/">yqaqshmfgpsz</a>, [url=http://oakkelwimybs.com/]oakkelwimybs[/url], [link=http://fcsftahrciws.com/]fcsftahrciws[/link], http://heftxctllehd.com/

Top