ACTUEEL

Van Rijn tekent voor meer samenwerking met China

Staatssecretaris Martin van Rijn (VWS) en zijn Chinese collega minister Zhi Shuping hebben twee overeenkomsten getekend voor meer samenwerking tussen beide landen. Dat deed Van Rijn tijdens het Nederlandse staatsbezoek aan China waarin de bewindspersoon de handelsdelegatie Life Sciences en Health leidt.

Van Rijn tekende een Memorandum Of Understanding (MOU) met zijn Chinese collega Bi Jingquan van de China Food and Drug Administration dat verantwoordelijk is voor de toelating en veiligheid van geneesmiddelen en medische hulpmiddelen. Dit MOU beoogt meer samenwerking tussen de Nederlandse Inspectie voor de Gezondheidszorg en de Chinese inspectie. De bewindslieden hebben afgesproken meer informatie uit te wisselen over wet- en regelgeving op het gebied van medicijnen en medische hulpmiddelen. Dat leidt tot meer transparantie zodat een betere beoordeling van de veiligheid mogelijk is. Ook gaan ze gezamenlijk inspecties uitvoeren.

De andere overeenkomst gaat over samenwerking tussen de Nederlandse Voedsel en Waren Autoritei en de Chinese instantie die verantwoordelijk is voor productveiligheid. De twee instanties gaan elkaars informatie over veiligheid van speelgoed erkennen om dubbele controles te voorkomen waarmee het mogelijk wordt om speelgoed eenvoudiger toe te laten. Voor de controle op materialen zijn beide organisaties overeen gekomen om vergelijkbare testprogramma's te gebruiken in Europa en China. De overeenkomsten werden getekend in bijzijn van koning Willem-Alexander en de Chinese President Xi Jinping.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top