ACTUEEL

Huisartsen gaan patiëntveiligheid verbeteren

Huisartsen, apothekers, verloskundigen, tandartsen en fysiotherapeuten gaan proberen minder fouten te maken bij de behandeling van patiënten. Ze hebben daarover dinsdag afspraken gemaakt met het ministerie van Volksgezondheid.

Medische missers

Ziekenhuizen en medisch specialisten zijn al langer bezig de patiëntveiligheid te verbeteren. Dat was nodig nadat uit diverse rapporten was gebleken dat in Nederland elk jaar honderden mensen onnodig sterven door bijvoorbeeld een verkeerde diagnose, fouten bij de operatie of het geven van verkeerde medicijnen.

Zorgverleners tekenen convenant

Nu zijn ook de zorgverleners buiten de ziekenhuismuren aan de beurt. Ze hebben schriftelijk vastgelegd dat ze dossiers van patiënten beter gaan bijhouden, telefonisch beter bereikbaar zijn, de gegevens over medicijngebruik van patiënten beter registreren en de informatie over patiënten beter aan elkaar overdragen. (ANP)

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top