ACTUEEL

Consumenten wisselen nauwelijks van zorgverzekeraar

Ongeveer drie procent van de Nederlanders heeft plannen om volgend jaar over te stappen naar een andere zorgverzekeraar. Dat concludeert de Consumentenbond in een onderzoek dat dinsdag is gepresenteerd. Ongeveer 1100 consumenten zijn ondervraagd voor de enquête.

Geld besparen

Volgens de Consumentenbond weet meer dan de helft van de ondervraagden, 56 procent, al dat ze volgend jaar bij hun huidige verzekeraar verzekerd blijft.  Ruim veertig procent twijfelt nog. Consumenten vinden het overstappen te veel moeite en ze zien te weinig verschillen in de premie en de dekking. De bond adviseert toch studie te maken van het aanbod van de huidige verzekeraar en dat te vergelijken met de aanbiedingen van andere verzekeringsbedrijven. Mensen kunnen op die manier geld besparen, verwacht de consumentenorganisatie. Verzekerden zijn op sommige terreinen onderverzekerd en op andere terreinen moeten ze onnodig bijbetalen omdat de dekking onvoldoende is.

Teleurstellende cijfers

Sinds de invoering van het nieuwe zorgstelsel, vier jaar geleden, is driekwart van de ondervraagden nog nooit van zorgverzekeraar gewisseld, zo meldt Zorgverzekeraars Nederland (ZN). Ruim twintig procent is eenmaal overgestapt en slechts één procent is ieder jaar gewisseld van zorgverzekeraar. Teleurstellende cijfers meent de Consumentenbond. Directeur van de Consumentenbond Bart Combée zegt op de site van ZN: “Het uitzoeken en afsluiten van een nieuwe zorgverzekering, een polis die helemaal past bij jouw behoeftes en situatie, is geen leuke klus. Maar je kunt er fors mee besparen. Veel mensen zijn nu verzekerd voor zaken die ze eigenlijk niet nodig hebben, of ze hebben geen of een te beperkte aanvullende verzekering waardoor ze veel moeten bijbetalen. Mijn advies: ga er ieder jaar in november of december een paar uurtjes voor zitten en staar je niet blind op de prijs, maar bedenk wat je nodig hebt en kijk vooral naar de dekking.”

Binnenkort krijgen alle Nederlanders het jaarlijkse aanbod van hun ziektekostenverzekering op de deurmat. (ANP)

>> Skipr daily en Skipr weekly<<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen. Daarnaast biedt Skipr weekly u elke zondagochtend om 8:00 uur een weekoverzicht van het belangrijkste nieuws. Registreer u voor de Skipr weekly.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top