ACTUEEL

Ondernemingskamer stelde wanbeleid Meavita in 2014 al vast

De ondernemingskamer heeft in de zomer van 2014 al vastgesteld dat bij thuiszorggroep Meavita sprake was van wanbeleid. Toch kwam dat oordeel pas maandag naar buiten. Dit meldt RTL Nieuws.

De ondernemingskamer maakte maandag bekend dat bestuursleden en toezichthouders bij Meavita verantwoordelijk zijn voor wanbeleid. Bijzonder kritisch was de ondernemingskamer over de rol van commissaris Loek Hermans. Die hield na bekendmaking van het rapport de eer aan zichzelf en stapte op als fractievoorzitter van de VVD in de Eerste Kamer.

Volgens RTL Nieuws kwam de ondernemingskamer al op 6 juni 2014 tot het oordeel dat Meavita wanbeleid voerde. Volgens een woordvoerder van het Gerechtshof Amsterdam, waar de ondernemingskamer onder valt, had de instantie anderhalf jaar nodig om het vonnis uit te werken. Tot twee keer toe was er een eerdere datum voor publicatie afgesproken, maar tot twee keer toe besloot de ondernemingskamer tot uitstel.

Waarom de ondernemingskamer niet besloten heeft om het oordeel wanbeleid eerder uit te spreken en de onderbouwing daarvan later te publiceren, kan de woordvoerder niet zeggen. Volgens de woordvoerder hoorden betrokkenen, waaronder Hermans, pas op 2 november van het oordeel wanbeleid.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top