Tech

E-health-platform Quli wint Computable Award

E-health platform Quli heeft op 3 november als beste ICT-project in de zorg een Computable Award gekregen. Volgens de jury is Quli “een baanbrekende combinatie van social media en eHealth, een design dat is afgestemd op de doelgroep”.

Met deze aanpak wil zorgplatform Quli een impuls geven aan het gebruik van e-Health door burgers, met en zonder beperking. Quli startte begin 2012 en bestaat uit drie onderdelen: een beveiligd sociaal netwerk, een persoonlijk gezondheidsdossier en apps die een cliënt kunnen ondersteunen. Quli heeft op het ogenblik 7000 gebruikers en dat aantal neemt snel toe. “De impact op de zorgverlening is groot”, oordeelde de jury. “Brede verspreiding van Quli leidt tot een andere manier van zorgverlening en meer betrokkenheid van de burger.”

Quli staat voor Quality of Life en is een samenwerkingsproject van Pluryn, Amarant Groep, ARQ, Dichterbij, Dr. Leo Kannerhuis en Ordina.

Vakblad Computable reikte dit jaar 19 awards uit. Lezers van Computable konden de afgelopen maanden kandidaten voordragen. Na een strenge, onafhankelijke voorselectie kwamen er vijf nominaties per deelcategorie uit de bus. Toen alle genomineerden bekend waren, mochten de lezers nogmaals stemmen, waarna Quli werd het beste ict-project in de zorg uit de bus kwam.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top