Finance

'Steeds meer durfkapitaal in zorg'

Wereldwijd krijgt de zorg steeds grotere belangstelling van durfinvesteerders. Dat blijkt uit driemaandelijks onderzoek van accountantskantoor KPMG en data-analist CB.

Private investeerders hebben in het derde kwartaal van dit jaar voor een bedrag van 1,46 miljard dollar in de zorg geïnvesteerd. Dat is bijna 0,4 miljard dollar meer dan in het tweede kwartaal van 2015 en bijna 0,8 miljard meer dan in de eerste drie maanden, zo blijkt uit het onderzoek.

Start-ups

Vooral innoverende start-ups lijken te profiteren. Wereldwijd investeerden private financiers dit jaar al meer durfkapitaal in start-ups dan in heel 2014. In de eerste negen maanden van 2015 kwam voor een bedrag van ruim 98 miljard dollar aan risicodragend kapitaal terecht bij startende ondernemingen, een toename van 11 procent vergeleken met vorig jaar.
Ook in Europa namen de investeringen aanzienlijk toe. In Europa haalden startende bedrijven in het derde kwartaal van dit jaar voor een bedrag van 3,5 miljard dollar op.

"In de sector zagen we met name investeringen door grotere ondernemingen in de 'late stage' startups, de meer volwassen ondernemingen", zegt Karina Kuperus, partner bij KPMG Plexus. "Een bevestiging van het feit dat een aantal van oudsher op de technologie gerichte financiers flink aan het investeren is in zorginnovatie."

Kankerbestrijding

Het onderzoek laat verder zien dat de investeringen in de zorg in het afgelopen kwartaal duidelijk in het teken stonden van de strijd tegen kanker. Essentieel voor investeerder was volgens KPMG wel dat bedrijven met een totaal andere aanpak komen om kanker te bestrijden.

Verder ziet KPMG dat private financiers meer en meer belangstelling hebben voor investeringen die leiden tot meer efficiency in de zorg. "Of het nu gaat om het zorgsysteem, de behandeling of de ontwikkeling van geneesmiddelen", aldus Kuperus.

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top