Tech

Elkerliek gaat over op volledig digitaal werken

Het Elkerliek ziekenhuis in Helmond werkt vanaf 6 november volledig digitaal. Alle patiëntgegevens worden voortaan geregistreerd in het nieuwe elektronisch patiëntendossier (EPD). Als eerste Nederlandse ziekenhuis krijgt het Elkerliek ook digitale informatie uit de ambulance.

Van tientallen verschillende computerprogramma’s is het Elkerliek overgestapt naar één geïntegreerd totaalsysteem. Het ziekenhuis heeft gekozen voor Healthcare Information X-change (HiX) van leverancier Chipsoft.

Jean-Pierre van Beers, lid raad van bestuur, noemt de keuze voor een geïntegreerd EPD “een grote stap vooruit”. “Daarnaast is het Elkerliek het eerste ziekenhuis in Nederland dat elektronisch ritformulieren en foto’s vanuit de ambulance ontvangt”, stelt Van Beers. “Op deze manier hebben zorgprofessionals al informatie over de patiënt voordat hij arriveert op de spoedeisende hulp.”

Internist Paul Ackermans is blij met het nieuwe EPD. “Als medisch specialisten kunnen we nu makkelijker gegevens inzien en delen. Er is één EPD waaraan ik snel digitaal informatie kan toevoegen en de informatie kan inzien die mijn collega’s hebben toegevoegd. Ongeacht op welke locatie mijn collega’s werken. We zijn beter geïnformeerd en het contact tussen de behandelaars verloopt veel directer.”

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top