ACTUEEL

Nederlandse arts krijgt Martin Buber Plaquette

De Nederlandse arts Hugo Tempelman en zijn vrouw Liesje Tempelman ontvangen de Martin Buber Plaquette vanwege hun jarenlange inzet tegen aids in de townships rondom Johannesburg en daarbuiten. Zij krijgen deze jaarlijkse prijs uitgereikt tijdens het Internationale Cultuur- en Wetenschapsfestival EURIADE op 13 november.

Martin Buber

Martin Buber was een Joods filosoof die bekendheid geniet vanwege zijn ‘Ik-Jij’- Dialogisch Principe: het luisteren naar de medemens en antwoorden geven. Eerder namen Michail Gorbatsjov en zijn dochter Irina Michailovna Virganskaia, Herman van Veen, Waris Dirie en Helmut Schmidt de prijs in ontvangst.

Inzet in Afrika

Hugo en Liesje Tempelman hebben onder meer het medisch centrum Ndlovu Medical Centre in Elandsdoorn, Mpumalanga gebouwd en een cultureel centrum in Soweto. Aanvullend op de uitreiking van de plaquette vindt op vrijdag 13 november het congres Health and Responsibility plaats over de verantwoordelijkheden van patiënten, artsen, zorgverzekeraars en de overheid voor de individuele gezondheid.

>> Skipr daily en Skipr weekly<<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen. Daarnaast biedt Skipr weekly u elke zondagochtend om 8:00 uur een weekoverzicht van het belangrijkste nieuws. Registreer u voor de Skipr weekly.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top