ACTUEEL

'V&VN groeit naar 100 duizend leden'

V&VN, de beroepsvereniging van verpleegkundigen en verzorgenden, heeft meer dan 70 duizend leden. De groei wordt deels veroorzaakt door het toenemende belang van het kwaliteitsregister.

V&VN groeit hard: begin dit jaar waren er 61 duizend verpleegkundigen en verzorgenden bij de vereniging aangesloten. Begin 2014 waren dat er nog 54 duizend. De vereniging begon in 2006 met 17 duizend leden. Naar eigen zeggen is de V&VN inmiddels de grootste beroepsvereniging in Nederland. Als de huidige groei doorzet, verwacht de organisatie 100 duizend leden te hebben in 2019.

Henk Bakker, voorzitter V&VN: "Dit is een nieuwe mijlpaal in het bijna tienjarige bestaan van V&VN. Elke dag zetten wij ons in voor verpleegkundig specialisten, verpleegkundigen en verzorgenden. Zodat zij hun beroep met passie en trots kunnen uitoefenen. Hun stem wordt steeds beter gehoord."

De forse groei wordt deels veroorzaakt door het Kwaliteitsregister Verpleegkundigen & Verzorgenden, volgens een woordvoerder. Hierin leggen verpleegkundigen en verzorgenden vast wat ze doen om hun eigen deskundigheid te bevorderen. Volgens Harold de Graaf, hoofd leden en registers V&VN, sturen zorgverzekeraars steeds meer op aantoonbare kwaliteit van zorgprofessionals. "Menzis neemt het Kwaliteitsregister V&V al langer mee bij de zorginkoop. Achmea, waar nu een pilot loopt, eist nu ook bij het contracteren van zorginstellingen dat tenminste 50 procent van de zorgprofessionals in het Kwaliteitsregister V&V staat." V&VN streeft naar de wettelijke verankering van het kwaliteitsregister in de Wet BIG.

Lidmaatschap

Overigens is lidmaatschap van V&VN niet verplicht voor deelname aan het register, maar veel mensen combineren het toch: het register telt inmiddels meer dan 65 duizend verpleegkundigen en verzorgenden. Wie lid wordt van V&VN en verpleegkundige of verzorgende is, kan zich kosteloos inschrijven in het kwaliteitsregister. Wie niet lid is, betaalt voor inschrijving.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top