ACTUEEL

PvdA wil inspectie-onderzoek naar babysterfte

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) moet uitzoeken of slechte samenwerking tussen verloskundigen en gynaecologen babysterfte in de hand werkt. Dat heeft PvdA-Kamerlid Khadija Arib woensdag gevraagd aan minister Ab Klink (Volksgezondheid).

IGZ moet 'domeindiscussie' beëindigen

Khadija Arib reageert hiermee op de uitspraak van de hoogleraar verloskunde Gerard Visser dat verloskundigen zwangere vrouwen sneller naar een vrouwenarts moeten sturen. Volgens Visser houden de verloskundigen de zorg voor hoogzwangere vrouwen te lang bij zich. Ook vrouwenartsen zouden zich minder afwachtend moeten opstellen. Arib stelt dat deze 'domeindiscussie' tussen verloskundigen en gynaecologen nu wel lang genoeg heeft geduurd. In haar ogen kunnen vrouwen en kinderen daar de dupe van worden. Daarom wil ze dat de inspectie in actie komt. (ANP)

>> Skipr daily en Skipr weekly<<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen. Daarnaast biedt Skipr weekly u elke zondagochtend om 8:00 uur een weekoverzicht van het belangrijkste nieuws. Registreer u voor de Skipr weekly.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top