ACTUEEL

Provincie Groningen investeert in gezond ouder worden

Bijna zes ton steekt de Provincie Groningen in vier projecten die gericht zijn op gezond ouder worden. Dat meldt de provincie in een persbericht.

De provincie investeert onder meer in een bril met een camera en een projectielens. Daarmee kunnen hulpverleners op afstand demente ouderen in de gaten kunnen houden. Dit is een project van Elsdon Health in samenwerking met de Hanzehogeschool Groningen en Zorggroep Dignis en nog drie zorginstellingen. Dit project kan rekenen op 150.000 euro subsidie.

Ook gaat er subsidie naar de 'mind mate', een apparaatje dat helpt om bepaalde dingen zoals sleutels niet te vergeten. Dit is een project van Brain Assist in samenwerking met Umaco en Lode. De provincie stelt voor dit project 119.000 euro beschikbaar.

Nog eens 150.000 euro gaat naar een 3D-model voor kaak- en bekkenfractuuroperaties en een even groot bedrag gaat naar een project gericht op het geven van persoonlijk digitaal gezondheidsadvies.

De subsidie komt voort uit het Innovatief Actieprogramma Groningen. Deze subsidiepot is bedoeld voor 'vernieuwende, ambitieuze samenwerkingsprojecten' in onder meer de sector Healthy Ageing, zo meldt de provincie.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top