ACTUEEL

Polsbandje voor dementen Beste Zorgidee

Het 'Thuiskomertje' is woensdag verkozen tot het Beste Zorgidee van 2015. Het gaat om een polsbandje dat een bekend muziekje afspeelt wanneer dementiepatiënten hun eigen voordeur naderen.

Het bandje is bedacht door de 68-jarige mantelzorger Nel Wagner uit Oegstgeest. Zij bezoekt dagelijks haar zus in een verpleeghuis en ziet dat patiënten met dementie grote moeite hebben hun kamer terug te vinden.

Whatsupp

De jury van de zorginnovatiewedstrijd koos uit een recordaantal van bijna zeshonderd ideeën vijf finalisten, waarna het Nederlandse publiek kon stemmen. De Vakprijs ging dit jaar naar Helena Schuengel die een speciale zorg-app heeft bedacht. Met haar 'WhatsUpp' kan een hulp in de huishouding of een familielid een mogelijk probleem snel kan doorgeven aan de wijkverpleegkundige.

Het Beste Zorgidee is een initiatief van zorgverzekeraar ONVZ. De wedstrijd is dit jaar voor de achtste keer gehouden. (ANP)

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Margot

11 november 2015

Skipr, het getuigt absoluut niet van respect om over 'dementen' te schrijven. Behalve dat het respectloos is naar alle mensen die er aan lijden en hun naasten, haalt het het mooie idee achter de polsband flink omlaag. Voorbeeldgedrag zou beter passen!

Saskia

15 november 2015

Ben het helemaal eens met de reactie van Margot: wat een vreselijke titel 'polsbandje voor dementen'. Waarom is het voor de media zo moeilijk om over 'mensen met dementie' te spreken? Ik had over het bericht willen twitteren, maar titel weerhoud me.

Top