Finance

Aanbestedingen Brabant wachten op kort geding

Tien West-Brabantse gemeenten kiezen voor 3 november zeker nog niet welke thuiszorgorganisatie de huishoudelijke hulp in hun gemeente gaat uitvoeren. Die dag doet de rechter uitspraak in het kort geding dat de thuiszorgorganisaties Thebe/Mark en Maasmond en Stichting De Markenlanden tegen de tien gemeenten heeft aangespannen. Dit meldt BN DeStem.

Patstelling thuiszorgorganisaties en gemeenten

Tijdens de voorzieningenrechter in Breda bleek woensdag dat de gemeenten nog geen concessies willen doen aan de thuiszorgorganisaties. Deze willen dat de gemeenten de maximumgrens van de aanbestedingsprijzen loslaten, omdat de geboden prijzen enkele euro’s onder de kostprijs liggen. Thebe, dat al in financiële nood verkeert, heeft om die reden afgezien van inschrijving aan de aanbestedingsronde. Thuiszorginstelling Markenlanden zit boven het maximumtarief dat de gemeenten willen betalen. Zij willen dat de gemeenten vervolgens opnieuw gaan aanbesteden en daarbij hogere tarieven toestaan. De gemeenten zouden volgens hen ook de kwaliteit meer in ogenschouw moeten nemen.

Maximumtarief aanbestedingen

Advocaat Michael de Groot die de gemeenten vertegenwoordigd heeft de rechter gevraagd om Thebe en De Markenlanden niet-ontvankelijk te verklaren. Zij zouden geen belanghebbenden zijn, aangezien ze niet of te hoog hebben ingeschreven. Volgens de advocaat hebben twintig andere partijen zich ingeschreven voor de aanbestedingen van de tien gemeenten (Alphen-Chaam, Baarle-Nassau, Etten-Leur, Drimmelen, Halderberge, Roosendaal, Werkendam, Woudrichem, Zundert en Geertruidenberg). Zij kunnen volgens de advocaat de huishoudelijke hulp wel leveren voor het geëiste maximumtarief en sommigen zelfs aanzienlijk daaronder.

BrabantZorg

Eerder spande BrabantZorg een het kort geding aan tegen gemeenten. De thuiszorginstelling trok het kort geding later in tegen de gemeenten Oss, Lith en Maasdonk, omdat zij de aanbestedingen wilden voorzetten tegen hogere tarieven, zoals BrabantZorg had willen bereiken via de rechter.

>> Skipr daily en Skipr weekly <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen. Daarnaast biedt Skipr weekly u elke zondagochtend om 8:00 uur een weekoverzicht van het belangrijkste nieuws. Registreer u voor de Skipr weekly.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top