ACTUEEL

Eindhoven start vergelijkingssite zorg en welzijn

De gemeente Eindhoven begint een vergelijkingssite voor zorg en welzijn. Vanaf 1 januari kunnen inwoners de site gebruiken bij het zoeken van passende zorg en hulp. Op de site zullen cliënten ook hun ervaring met zorgaanbieders kunnen delen, zo meld het Eindhovens Dagblad (ED).

Op de site worden diensten aangeboden op het gebied van dagbesteding, hulp bij het huishouden, individuele begeleiding van mensen met een verstandelijke beperking of psychische problemen, re-integratietrajecten en jeugdzorg, zo schrijft het ED.

De gemeente ziet het als een middel om de zorg te verbeteren. Slecht scorende aanbieders zullen hun dienstverlening moeten verbeteren of verdwijnen. Eindhoven wil informatie op de site ook gaan gebruiken als de basis van de 'keukentafelgesprekken', waarin samen met hulpbehoevende inwoners en mantelzorgers een zorgplan wordt gemaakt.

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Esther Smeets

13 november 2015

Waarom investeren in iets nieuws en geen ondersteuning bieden bij een reeds bestaande site? Hier al veel expertise, contacten en visie. Tevens een Eindhovens product, zie www.wijzermetjebeperking.nl Achter de schermen wordt hard gewerkt aan een completer en verbeterde website. Ondersteuning zou gewenst zijn!

Dorien Haaksma

16 november 2015

Waarom geen gebruik maken van bestaande nationale vergelijkingssites? Zonde van de investering lijkt mij .

Top