ACTUEEL

Cobelens volgt aids-onderzoeker Joep Lange op

De gerenommeerde aidsonderzoeker Joep Lange, die bij de ramp met vlucht MH17 om het leven kwam, wordt opgevolgd door Frank Cobelens als bestuursvoorzitter van het Amsterdam Institute for Global Health and Development (AIGHD).

Cobelens (1959) is nu nog wetenschappelijk directeur van KNCV Tuberculosefonds. Ook is hij verbonden aan het AIGHD en het AMC als hoogleraar Epidemiologie van armoedeziekten. Als naaste collega van Joep Lange was Cobelens nauw betrokken bij de oprichting van het AIGHD. Hij studeerde geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam.

Dit instituut zet zich in voor de verbetering van de wereldwijde toegang tot goede gezondheidszorg, door het uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek, onderwijs en innovatie. AIGHD biedt duurzame oplossingen voor de belangrijkste gezondheidsproblemen wereldwijd.

Joep Lange was in juli vorig jaar, samen met zijn partner en collega Jacqueline van Tongeren, onderweg naar een aidsconferentie in Australië toen de Boeing van Malaysia Airlines neerstortte. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top