ACTUEEL

Tuchtcollege berispt tandarts die bejaarde cliënte intimideerde

Het Regionaal Medisch Tuchtcollege heeft een tandarts uit Groningen berispt voor het niet behandelen van een ontsteking in het gebit van een 90-jarige patiënte. Bovendien zou hij samen met zijn broer de bejaarde vrouw uit Sappemeer thuis hebben bezocht en bedreigd, zo meldt RTV Noord.

De tandarts is volgens het medisch tuchtcollege niet alleen tuchtrechtelijk tekort geschoten, maar heeft ook de professionele grenzen overschreden.

De vrouw liet in 2008 twee implantaten plaatsen. Tijdens een controle in juni 2011 bestudeerde de arts langdurig een röntgenfoto maar ondernam verder niets. Achteraf bleek dat de tandarts toen al een ontsteking had opgemerkt. Er was ook sprake van vergaand botverlies. Na aanhoudende pijnklachten stapte de vrouw naar het Martini Ziekenhuis waar de wond werd schoongemaakt, aldus RTV Noord.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Tandarts Groningen

30 november 2015

Als een<a href="http://www.tandarts.com/tandarts/groningen" target="_blank">Tandarts in Groningen</a> vind ik dit echt belachelijk. Dit maakt de naam van een tandarts in Groningen weer niet goed. Zorg er gewoon voor dat patiënten, hoe oud of jong dan ook, gewoon goed behandeld worden. Zoals zij verdienen, en zoals wij als tandarts hebben gestudeerd.

Top