ACTUEEL

Valse brief UMCG naar ruim dertig mensen

Zeker 33 mensen hebben de afgelopen tijd een vervalste brief ontvangen die namens het Universitair Medisch Centrum in Groningen (UMCG) zou zijn verstuurd. Dat meldde het ziekenhuis donderdag.

Prevend-onderzoek

Toen begin vorige week aan het licht kwam dat er valse brieven in omloop waren, heeft het UMCG ontvangers van de brieven opgeroepen om zich te melden bij het ziekenhuis. Tot nu toe hebben 33 mensen dit gedaan.

UMCG-onderzoek onder Groningers

In de brieven wordt de lezer opgeroepen een bloedonderzoek te laten doen, omdat er bij eerdere bloedafname mogelijk niet-steriele naalden zijn gebruikt. De brieven zijn geadresseerd aan mensen die hebben deelgenomen aan het Prevend-onderzoek, een langlopend bevolkingsonderzoek van het UMCG onder achtduizend Groningers naar eiwitverlies in de urine. Hoe de verzender aan de adressen van de deelnemers is gekomen, is volgens het ziekenhuis een raadsel.

Dwarsbomen Prevend-onderzoek

Het ziekenhuis heeft inmiddels aangifte gedaan bij de politie. Het UMCG tast in het duister over het motief van de vervalsers. Omdat het niet de eerste keer is dat er valse Prevend-brieven zijn verstuurd, lijkt het een gerichte actie tegen het onderzoek. In augustus 2008 kregen zeker dertig deelnemers van hetzelfde onderzoek een brief met de oproep contact op te nemen met hun huisarts over een aidstest. Deze test zou ongevraagd bij de patiënten zijn uitgevoerd op urinemonsters die ze eerder hadden afgegeven.

>> Skipr daily en Skipr weekly<<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen. Daarnaast biedt Skipr weekly u elke zondagochtend om 8:00 uur een weekoverzicht van het belangrijkste nieuws. Registreer u voor de Skipr weekly.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top