ACTUEEL

Opzij: Gunning is machtigste vrouw in de zorg

Louise Gunning is de machtigste vrouw in de gezondheidszorg. Het feministische maandblad Opzij heeft FNV-voorzitter Agnes Jongerius uitgeroepen tot machtigste vrouw van Nederland, maar stelde ook een top tien op voor de gezondheidszorg.

Louise Gunning

Gunning is hoogleraar sociale geneeskunde en bestuursvoorzitter van het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam. Sinds 2008 is zij ook voorzitter van de Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU). Daarnaast is zij sinds 2001 decaan van de faculteit geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam. Gunning is lid van de Gezondheidsraad en toezichthouder/commissaris bij onder meer Sanquin, de Arbo Unie en DSM. Gunning stond ook in de Skipr 99 van vorig jaar.

Top 10 machtigste vrouwen

Pauline Meurs is als tweede geëindigd in de lijst van Opzij. Zij is hoogleraar bestuur van de gezondheidszorg aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en bestuursvoorzitter van ZonMw. De derde plaats is voor Marleen Barth, voorzitter van GGZ Nederland. De vierde en vijfde plek zijn weggelegd voor respectievelijk Cathy van Beek, plaatsvervangend voorzitter van de Nederlandse Zorgautoriteit, en Marjanne Sint, bestuursvoorzitter van de Isala Klinieken in Zwolle. Verder zijn Marianne de Visser, Didi Braat, Jozien Bensing, Toine Lagro-Janssen en Els Goulmy terug te vinden in de top 10.

Interviews met machtige vrouwen

In het Skipr magazine van november vindt u een uitgebreid interview met Cathy van Beek. In het septembernummer is Marjanne Sint al aan het woord gekomen. Bestel het novembernummer van Skipr magazine met het interview met Cathy van Beek of neem direct een gratis abonnement.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top