ACTUEEL

Landelijke spiegelinformatie voor huisartsen beschikbaar

Informatiecentrum Vektis heeft in samenwerking met de zorgverzekeraars de Praktijkspiegel gelanceerd. Dit product biedt huisartsen inzicht in het totale zorggebruik van alle patiƫnten binnen hun praktijk en maakt vergelijking met andere praktijken mogelijk.

De Praktijkspiegel is een hulpmiddel dat huisartsen helpt om kritisch naar cijfers van hun praktijk te kijken. Ze kunnen hun cijfers spiegelen aan het landelijke beeld. Naast deze feiten en cijfers wordt steeds een verwachte waarde getoond. Het doel van de Praktijkspiegel is om een bijdrage te leveren aan de kwaliteit en doelmatigheid van de zorg. De Praktijkspiegel is via de beveiligde omgeving van VECOZO kosteloos aan alle huisartsenpraktijken aangeboden.

Gestandaardiseerde praktijk

In de Praktijkspiegel zijn alle zorgdeclaraties van zorgverzekeraars samengevoegd. Zo krijgt de huisarts onder andere informatie over de samenstelling van de patiëntenpopulatie, de voorgeschreven medicatie en de medisch-specialistische zorg voor de patiënten. De Praktijkspiegel maakt steeds een vergelijking van de praktijk met een gemiddeld gestandaardiseerde praktijk in Nederland.

 

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top