ACTUEEL

Ggz-voorvrouw wil registratriedruk begrenzen

Met te veel regels en registraties loopt de zorg spaak. Maar dat gebeurt ook als we alleen vertrouwen op de professionaliteit van behandelaars.

Dit zei voorzitter Jacobine Geel van GGZ Nederland, na afloop van het congres Voorstelling van Zaken op 11 november in Amsterdam. "We doen het als verschillende partijen samen in de zorg. We moeten elkaar begrijpen en respecteren. Hiervoor zijn doorkijkjes nodig."

Stoel van de arts

Het zou volgens haar goed zijn als alle artsen eens een week patiënt zouden zijn. “Dan weten ze ook hoe dat voelt. En alle patiënten zouden een week op de stoel van de arts moeten zitten om te ervaren welke afwegingen die moeten maken. Bovendien zouden ze allebei een week op de stoel van de zorgverzekeraar moeten zitten om je weten hoe je dat allemaal betaalt.”

Meer geld

Op dit moment loopt het registeren volgens haar de spuigaten uit: “Maar liefst 20 procent van het budget, een miljard dus, gaat naar administratie. Naar nul gaat niet, maar 5 procent eraf zou al veel meer geld voor de zorg opleveren."

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top