HRM

De Zorggroep stoot huishoudelijke hulp af

De Zorggroep stoot de huishoudelijke hulp af en gaat zich vanaf volgend jaar concentreren op complexe thuiszorg. Tzorg uit Uden neemt in het kader hiervan ingeveer 870 directe medewerkers van De Zorggroep over.

De twee zorgaanbieders bereikten hier op 18 november overeenstemming over. Een en ander betekent dat de hulp bij huishouden van De Zorggroep er 29 februari 2016 wordt overgeheveld. Bij de overgang zijn ongeveer 870 medewerkers en 4000 cliënten betrokken.

De Zorggroep is voornamelijk actief in Noord- en Midden-Limburg en heeft zo'n 4000 cliënten. Tzorg, met de hoofdvestiging in Uden, garandeert de ongeveer 870 directe medewerkers een baan. Tzorg biedt hen conform de CAO VVT een arbeidsovereenkomst met behoud van het huidig loon, hun bepaalde of onbepaalde tijdscontract en de anciënniteit, zo heeft het bedrijf laten weten. Ook de planners krijgen een baan aangeboden.

Voor de overige kantoormedewerkers van de afdeling hulp bij huishouden wordt in overleg met De Zorggroep een passende oplossing gezocht. Tzorg en De Zorggroep werken tevens samen in het begeleiden van arbeidsongeschikte medewerkers.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top