ACTUEEL

Kritiek op toekomstplan Tergooi nog niet gesust

Het rapport van de commissie onder leiding van hoogleraar Wim Groot over de toekomstplannen van Tergooiziekenhuizen is slecht onderbouwd en niet kritisch genoeg. Dat stellen Riens Meijer, de Hilversumse oud-fractievoorzitter van de VVD, en twee oud-leden van de medische staf van het ziekenhuis, zo meldt Gooi en Eemlander.

Oordeel commissie Groot

De commissie oordeelde dat de voorgenomen herstructurering de kwaliteit en veiligheid van de zorg ten goede komt. De besluitvorming is daarbij zorgvuldig verlopen, meent de commissie. Een meerderheid van de gemeenteraad van Hilversum kan zich vinden in het rapport. Meijer is samen met vier anderen (waaronder de oud-leden van de medische staf) in gesprek gegaan met de fractievoorzitters in Hilversum. De critici vinden het oordeel van de commissie een reclamepraatje. “Hier en daar lijkt het wel of de commissie een brochure van Tergooiziekenhuizen heeft overgeschreven,” stellen de vijf critici.

Financiering

De vijf critici storen zich volgens Gooi en Eemlander vooral aan het uitblijven van een aanbeveling over de financiering. De kans zou groot zijn dat de banken geen risicovol krediet zullen verstrekken en dat de overheid niet zal bijspringen. In dat geval blijft er niets over van de plannen, omdat het ziekenhuis zelf onvoldoende geld heeft.

Twee halve ziekenhuizen

De aanname van de commissie dat Blaricum centraler ligt dan Hilversum is volgens de critici volledig uit de lucht gegrepen. Volgens hen is er sprake van twee halve ziekenhuizen door de dagbehandeling van Blaricum naar Hilversum te verplaatsen. Specialisten en patiënten moeten door de splitsing onnodig heen en weer reizen.

>> Skipr daily en Skipr weekly<<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen. Daarnaast biedt Skipr weekly u elke zondagochtend om 8:00 uur een weekoverzicht van het belangrijkste nieuws. Registreer u voor de Skipr weekly.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top