ACTUEEL

IGZ verlengt toezicht PrivaZorg Rivierenland

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft het verscherpt toezicht van PrivaZorg AWBZ voor steunpunt Rivierenland verlengd. Het verscherpt toezicht op twee andere steunpunten van PrivaZorg AWBZ in de regio's Utrecht en Eemland is wel opgeheven.

PrivaZorg AWBZ is een landelijke thuiszorgorganisatie die de zorg voor cliënten regelt vanuit een netwerk van regionale steunpunten. Op 23 april 2015 kwamen de steunpunten PrivaZorg Eemland in Amersfoort, PrivaZorg Rivierenland in Maurik en PrivaZorg Utrecht in Houten onder verscherpt toezicht te staan. Tijdens verschillende inspectiebezoeken bleek dat er aanhoudende problemen waren met de kwaliteit en veiligheid van zorg. De beschikbaarheid en inzet van deskundig en bekwaam personeel was nog niet goed geregeld, ook de dossiervoering was niet op orde en er waren tekortkomingen op het gebied van medicatieveiligheid.

Verbeteringen

In oktober 2015 bracht de IGZ de drie steunpunten een nieuw bezoek om te kijken of er voldoende verbeteringen waren doorgevoerd. Uit de bezoeken bleek dat bij het steunpunt PrivaZorg Utrecht e.o. en het steunpunt PrivaZorg Eemland B.V. grote verbeteringen hadden plaatsgevonden. Bij PrivaZorg Rivierenland waren ook verbeteringen waren doorgevoerd, maar deze waren onvoldoende. De IGZ verlengt daarom het verscherpt toezicht met 6 maanden.

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top