ACTUEEL

Ook België wil moordverdachte Borst achter de tralies

Het parket in Brussel heeft donderdag acht maanden cel geëist tegen Bart van U., de man die verdacht wordt van de moord op oud-minister Els Borst. De Belgische justitie vervolgt hem omdat hij enkele maanden voor de dood van Borst opdook bij de Israëlische ambassade in Brussel met onder meer twee messen.

Van U. zit vast in Scheveningen. Hij wordt ook verdacht van de moord op zijn zus. Die heeft hij bekend. Oud-minister van Volksgezondheid Borst werd in februari 2014 dood gevonden in de garage bij haar woning in Bilthoven.

De man werd in oktober 2013 in verwarde toestand aangehouden bij de Israëlische ambassade in Brussel. Hij had een brief bij zich waarin hij zei bang te zijn voor een aanslag op hem. Toen veiligheidspersoneel hem controleerde, vonden ze de messen en een kogelhuls en arresteerden hem. De Brusselse onderzoeksrechter liet hem in een psychiatrische instelling in Grimbergen plaatsen, waaruit hij na een paar weken, eind 2013, vertrok - een week voordat de gedwongen opname voorbij was. Daarvan zou al wel zijn besloten dat die niet werd verlengd.

Els Borst werd in februari 2014 vermoord. Van U. bracht in januari 2015 zijn zus om het leven. (ANP/BELGA)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top