ACTUEEL

René Smit is nieuwe bestuursvoorzitter ZorgSaam

René Smit is nieuwe bestuursvoorzitter ZorgSaam

De raad van toezicht van ZorgSaam heeft René Smit gekozen als nieuwe voorzitter van de raad van bestuur. Smit start per 1 december in zijn nieuwe functie.

Dit meldt ZorgSaam Zeeuws Vlaanderen op 20 november. René Smit volgt Maarten Rutgers op, die als interimmer de ingrijpende reorganisatie van het afgelopen jaar heeft begeleid.  De nieuwe raad van bestuur zal bestaan uit twee personen. Benoeming van het nieuwe lid met de portefeuille patiëntenzorg zal waarschijnlijk dit jaar nog plaatsvinden.

René Smit (1959) was meer dan acht jaar voorzitter van het college van bestuur van de Vrije Universiteit (VU) in Amsterdam. Daarna was hij adviseur bij het economisch adviesbureau Ecorys . Hij studeerde Economie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en volgde managementprogramma's bij de Londen Business School en bij INSEAD. Smit was in de jaren negentig wethouder in Rotterdam en Directeur-Generaal voor openbare veiligheid bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken. Van 1999 tot 2005 was hij bestuursvoorzitter van het Albert Schweitzer Ziekenhuis (ASZ) in Dordrecht. Daar gaf hij leiding aan de integratie van vier regionale ziekenhuizen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top