Finance

Strengere AWBZ leidt tot 32.500 cliënten minder

Sinds de aangescherpte eisen voor toekenning van AWBZ-zorg vanaf 1 januari 2009 hebben bijna 25.000 mensen geen verlenging van hun recht op deze zorg aangevraagd. Daarnaast hebben 7.500 mensen hun zorg verloren als gevolg van de strengere eisen. Dit blijkt volgens de Volkskrant uit een vertrouwelijk overzicht van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ).

VWS bespaart 800 miljoen

Dit levert samen een vermindering van 32.500 mensen die gebruikmaken van de AWBZ. Staatssecretaris Bussemaker van VWS is er met de nieuwe regels vanuit gegaan dat voor 60.000 mensen de AWBZ-zorg zou komen te vervallen. Dat is ruim een kwart van de mensen die voor 2009 gebruikmaakten van de AWBZ-zorg. De nieuwe AWBZ levert naar verwachting een besparing op van 800 miljoen euro.

Derde verliest AWBZ-begeleiding

Medio oktober maakte Bussemaker bekend dat 29 procent zijn recht op awbz-hulp is kwijtgeraakt. Twee derde heeft de begeleiding behouden of zelf iets meer gekregen. Voor 125.000 mensen moet nog worden uitgezocht of ze nog recht hebben op de AWBZ-begeleiding. Zo’n 43.000 mensen hadden daar medio oktober duidelijkheid over.

>> Skipr daily en Skipr weekly<<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen. Daarnaast biedt Skipr weekly u elke zondachtochtend om 8:00 uur een weekoverzicht van het belangrijkste nieuws. Registreer u voor de Skipr weekly.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

aubJqepua

1 maart 2011

6aLHyR <a href="http://lxtylblvjyhl.com/">lxtylblvjyhl</a>, [url=http://tbmxilbnwzze.com/]tbmxilbnwzze[/url], [link=http://tkpcxfojtiyx.com/]tkpcxfojtiyx[/link], http://zewroettbrln.com/

Top