Finance

Verzekeraars verlengen voorschotafspraken met ggz

De zorgverzekeraars hebben besloten de looptijd van de bevoorschottingsafspraken met ggz-instellingen te verlengen. Zorgverzekeraars Nederland (ZN) meldt dat zorgverzekeraars de voorwaarden, die tot 31 december 2009 zouden gelden, handhaven tot de uitwerking van de Motie van Gerven in werking treedt. Dit gebeurt naar verwachting medio 2010, maar uiterlijk 31 december 2010.

Liquiditeitsproblemen na invoering DBC's

Zorgverzekeraars hebben in 2009 gezamenlijk een aantal voorwaarden opgesteld waaraan een ggz-instelling moet voldoen om voor een voorschot in aanmerking te komen. De voorschotten helpen de ggz-instellingen de liquiditeitsproblemen op te vangen die zij hebben door de introductie van DBC’s in de geestelijke gezondheidszorg. De beëindiging van de uniforme voorwaarden in 2010 betekent volgens ZN niet dat zorgverzekeraars dan géén bevoorschottingsafspraken meer zullen maken. De verzekeraars stappen dan van hun gezamenlijk beleid af en gaan een eigen beleid voeren.

Motie van Gerven

De Motie van Gerven houdt voor de ggz-instellingen een éénmalige (openings)declaratie in, naast de eindafrekening per DBC. GGZ Nederland zei afgelopen april grote problemen met de liquiditeit te voorzien voor 2010, indien verzekeraars niet zouden doorgaan met de bevoorschotting.

>> Skipr daily en Skipr weekly <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen. Daarnaast biedt Skipr weekly u elke zondachtochtend om 8:00 uur een weekoverzicht van het belangrijkste nieuws. Registreer u voor de Skipr weekly.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top