ACTUEEL

Kno-artsen UMC Utrecht 'met verlof'

Twee omstreden kno-artsen van het ziekenhuis UMC Utrecht zijn "met verlof''. Dat heeft het universitaire centrum maandag gezegd na een bericht van Zembla. Het programma had onlangs een bericht over misstanden op de afdeling.

Het gaat om het afdelingshoofd en een chirurg. Volgens het UMC blijven de twee in dienst. ,,Ze hebben het een en ander voor hun kiezen gehad. Je wilt dat ze daar ook van herstellen. Als ze terugkomen van hun verlof, pakken ze hun normale werk weer op'', aldus een woordvoerder.

Anonieme bronnen klaagden tegen Zembla over een angstcultuur op de afdeling keel-, neus- en oorheelkunde. Bovendien zou de chirurg tijdens een operatie per ongeluk een halsslagader hebben doorgesneden, waardoor de patiënt later overleed. (ANP)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Wulf van Loenen

24 november 2015

Citaat uit het artikel: ,,Ze hebben het een en ander voor hun kiezen gehad. Je wilt dat ze daar ook van herstellen. Als ze terugkomen van hun verlof, pakken ze hun normale werk weer op'', aldus een woordvoerder:
Tja, wie zijn er eigenlijk de slachtoffers; de (overleden) patiënten, de artsen die het in die club al niet volhielden of de weer op krachten komende afdelingshoofd en z'n collega?

Top