ACTUEEL

OM start gerechtelijk vooronderzoek tegen maagchirurg

Het openbaar ministerie (OM) start een gerechtelijk vooronderzoek tegen maagchirurg Reijnen van het Scheper Ziekenhuis in Emmen. De chirurg wordt verdacht van het (meerdere keren) veroorzaken van dood door schuld en zwaar lichamelijk letsel door schuld. Dit heeft een woordvoerster van het OM vrijdag gemeld.

Maagchirurg Scheperziekenhuis ontslagen

Het onderzoek wordt uitgevoerd door de regiopolitie Drenthe. Eerder boog een onafhankelijke onderzoekscommissie zich over de zaak. Naar aanleiding van diens conclusies maakte het Scheper Ziekenhuis in Emmen bekend de chirurg te ontslaan. De onderzoekscommissie achtte de chirurg niet in staat om nog maagoperaties uit te voeren. De commissie ziet ook geen reden om te geloven dat Reijnen in zoverre zal veranderen dat hij dit in de toekomst ooit weer kan doen. De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) wil dat Reijnen nooit meer als arts werkt. Hij kan zich vrijwillig laten verwijderen uit het BIG-register, anders is de inspectie voornemens dit af te dwingen via het medisch tuchtcollege. (ANP)

>> Skipr daily en Skipr weekly <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen. Daarnaast biedt Skipr weekly u elke zondagochtend om 8:00 uur een weekoverzicht van het belangrijkste nieuws. Registreer u voor de Skipr weekly.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top