Finance

Boekhouder Pyxis eist administratie terug

De boekhouder van de voormalige zorginstelling Pyxis in Zeist wil zijn boeken terug. Eerder moest hij die afstaan aan zijn ex-partner Christina Froon, de directeur van Pyxis.

Boekhouder Harold J. stond maandag voor de rechter, hij wordt ervan verdacht geld van cliënten van Pyxis te hebben gestolen. Hij zei met stukken uit zijn boekhouding zijn onschuldig te kunnen bewijzen, maar de rechter had daar geen oren naar en wees het verzoek af, zo meldt RTV Utrecht.

Volgens het Openbaar Ministerie is de oud-boekhouder al acht keer verhoord door de recherche en heeft hij alle gelegenheid gehad om stukken te overleggen.

Pyxis verzorgde cliënten met veelal psychische stoornissen. De inspectie sloot de instelling, nadat er misstanden aan het licht kwamen. De rechter bepaalde later dat de Inspectie Pyxis ten onrechte heeft gesloten. Diverse oud-cliënten van Pyxis moeten tienduizenden euro's terugbetalen aan het Zorgkantoor. Het Zorgkantoor zegt dat ze ten onrechte Persoonsgebonden Budget (PGB's) hebben gekregen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top