ACTUEEL

Bas Bloem nieuw lid raad van bestuur ZonMw

De benoeming van Bas Bloem als lid van de raad van bestuur maakt het bestuur van organisatie voor gezondheidsonderzoek en zorginnovatie ZonMw compleet. Onlangs trad Marcel Levi toe als vice-voorzitter en Christine Mummery als lid van de raad van bestuur. Minister Klink van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en het Algemeen Bestuur van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek hebben Bloem officieel benoemd voor een periode van vier jaar.

Bas Bloem

Bloem werkt sinds 2001 op de afdeling Neurologie van het UMC St Radboud en is sinds 2003 universitair hoofddocent. In 2008 werd hij benoemd tot hoogleraar Neurologische bewegingsstoornissen, ondergebracht bij het Donders Institute for Brain, Cognition and Behaviour van de Radboud Universiteit Nijmegen.

ZonMw Parel

Bas Bloem is oprichter van het klinisch expertisecentrum voor Parkinsonpatiënten (Parkinson Centrum Nijmegen, ParC). Ook heeft hij ParkinsonNet opgericht, een landelijk zorgnetwerk van gespecialiseerde behandelaars. Door dit zorgnetwerk is de zorg voor Parkinsonpatiënten beter én goedkoper geworden. In juni ontving Bloem voor ParkinsonNet een ZonMw Parel.

ZonMw

ZonMw werkt aan de verbetering van preventie, zorg en gezondheid door het stimuleren en financieren van onderzoek, ontwikkeling en implementatie. Hoofdopdrachtgevers zijn het ministerie van VWS en de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO).

>> Skipr daily en Skipr weekly <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen. Daarnaast biedt Skipr weekly u elke zondachtochtend om 8:00 uur een weekoverzicht van het belangrijkste nieuws. Registreer u voor de Skipr weekly.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top