Tech

Hiv-organisaties slaan handen ineen met dating-apps voor homo's

Europese gezondheidsorganisaties en dating apps voor homo’s zijn een samenwerking aangegaan om hiv-testen te stimuleren onder miljoenen app-gebruikers. Zij doen dit in het kader van de Europese Hiv-Hepatitis Testweek.

Tijdens de Europese HIV-Hepatitis Testing Week (20-27 november), promoten Grindr, Hornet en PlanetRomeo (drie van de meest populaire dating apps voor mannen die seks hebben met mannen in Europa) gratis de nieuw gecreëerde Europese “ HIV Test Finder” onder hun miljoenen Europese gebruikers.

Het initiatief is georganiseerd door een werkgroep van hiv-organisaties uit heel Europa, waaronder Terrence Higgins Trust (UK), Soa Aids Nederland, RSFL (Zweden) en Iskorak (Kroatië). Gezondheidsorganisaties uit 23 EU-landen steunen officieel de actie. 

De Europese HIV Test Finder is gemaakt door Aidsmap.com, met financiële steun van het Europese Centrum voor Ziektepreventie en Bestrijding ( ECDC). Dit online en mobiel geoptimaliseerde instrument bevat meer dan 2000 hiv-testcentra en klinieken in 28 EU-landen, zo meldt Soa Aids Nederland.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top