Finance

‘Alleenstaanden kunnen aanvullende zorgkosten niet betalen’

De helft van de alleenstaande 65-plussers zegt geen aanvullende zorgkosten te kunnen betalen. Dit blijkt uit onderzoek van marketingbureau USP.

Aanvullende (zorg)diensten zullen in de toekomst veel vaker voor rekening van de consument zelf komen. De helft van de alleenstaande ouderen zegt geen aanvullende zorgkosten te kunnen betalen. "En dit loopt zelfs nog verder op naarmate het inkomen binnen deze groep daalt", stelt USP. Van de 65-plussers verwacht slechts 27 procent aanvullende zorgkosten zelf financieel op te kunnen vangen.

Om de kosten te drukken verwacht de overheid veel van mantelzorgers. Maar het percentage alleenstaande ouderen dat zegt te kunnen terugvallen op eventuele mantelzorgers is "bijzonder karig". Bijna de helft (45 procent) van hen zegt dat er geen mensen in hun omgeving zijn die mantelzorg kunnen of willen geven.

Prettig leven

Volgens USP is er onder senioren wel degelijk behoefte aan aanvullende diensten om prettig te kunnen (blijven) leven. "Logischerwijs is er meer behoefte bij alleenstaande ouderen." Zij blijken vooral behoefte te hebben aan iemand die schoonmaakt (54 procent) of iemand die klusjes in huis doet (45 procent). Ook zeggen ouderen behoefte te hebben aan vervoer of een taxiservice. Overigens zegt een kwart van de alleenstaande ouderen geen behoefte hebben aan wat voor aanvullende dienst dan ook.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top