ACTUEEL

St. Jans Gasthuis opent alcoholpoli voor jeugd

Het St. Jans Gasthuis, de GGZ en de gemeente Weert slaan de handen ineen om een ‘alcoholpoli’ in het Weerter ziekenhuis te openen. Met de poli willen zij de zorg verbeteren voor jongeren die als door alcoholmisbruik in het ziekenhuis komen en jongeren bewust maken van de risico’s van alcohol- en drugsmisbruik. Op vrijdag 23 oktober tekenen de betrokken partijen een samenwerkingsverklaring.

Alcoholpreventiebeleid

In het St. Jans Gasthuis komen regelmatig jongeren binnen die ‘out’ zijn door drank of drugs of met letsel als gevolg van alcoholmisbruik. De gemeente Weert richt zich met  een actief alcoholpreventiebeleid op de jongeren, hun ouders en hun omgeving. De gemeente heeft met de ggz het ziekenhuis benaderd om te onderzoeken of er in navolging van de alcoholpoli in Delft zoiets ook in Weert mogelijk zou zijn.

Alcoholpoli pilot voor Midden Limburg

Doelstelling van de alcoholpoli is vroegsignalering, voorlichting en eventueel ingrijpen bij riskant alcoholgebruik door jongeren. Het project geldt als een pilot voor heel Midden Limburg. Bij succes wordt het verder uitgerold naar Roermond en Venlo.

>> Skipr daily en Skipr weekly <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen. Daarnaast biedt Skipr weekly u elke zondachtochtend om 8:00 uur een weekoverzicht van het belangrijkste nieuws. Registreer u voor de Skipr weekly.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top