ACTUEEL

'Ik Boekje' van Pameijer wint Jenneke van Veen-Verbeterprijs

Het 'Ik Boekje' van gehandicaptenzorgorganisatie Pameijer is gekozen als beste kwaliteitsverbetering in de gehandicaptenzorg. Dat maakte juryvoorzitter Jenneke van Veen bekend tijdens de uitreiking van de naar haar vernoemde Verbeterprijs.

Dit meldt Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN).

Het 'Ik Boekje' is een app, waarin informatie wordt verzameld over de manier waarop een kind of jongere met een ernstig meervoudige beperking zich emotioneel uit. Doel van de app is dat zorgverleners en verwanten de cliënt beter begrijpen, dat de cliënt zich beter begrepen voelt en wordt erkend in zijn emoties en wensen. “De jury was vooral getroffen door het effect van deze ogenschijnlijk simpele digitale upgrade van het aloude heen-en-weer-schriftje”, zegt juryvoorzitter Jenneke van Veen. "Doordat ouders er zelf ook mee werken, ontstaat een veel betere verbinding tussen ouders en begeleiding. Hun onderlinge verhouding wordt er veel gelijkwaardiger door."

De twee andere genomineerden voor de prijs waren de Medisein App van ’s Heeren Loo en Mpower van Cello. De Medisein app ondersteunt cliënten en begeleiders bij het innemen en toedienen van medicijnen. De app zorgt ervoor dat het aantal incidenten bij medicatietoediening wordt verminderd. Dat draagt bij aan een betere veiligheid voor de cliënt. Mpower is een leerprogramma voor jongeren met een licht verstandelijke beperking die willen leren zelfstandig te wonen. De cliënt combineert online en in de praktijk leren van praktische vaardigheden, zoals de was doen, koken en schoonmaken.

In samenspraak met cliënten

De Jenneke van Veen-Verbeterprijs heeft tot doel het succes van kwaliteitsverbeteringen in de langdurige zorg onder de aandacht te brengen. Om naar de prijs te kunnen meedingen, moesten projecten tot stand zijn gekomen in samenspraak met cliënten en professionals, en aantoonbaar ten goede komen aan de cliënten. De Jenneke van Veen-Verbeterprijs is een initiatief van VGN, Ieder(in), ActiZ en LOC Zeggenschap in zorg. De prijs wordt afwisselend in de sector verpleging, verzorging en thuiszorg en de gehandicaptenzorg uitgereikt.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top