Vastgoed

Antoni van Leeuwenhoek opent nieuwbouw

Het Antoni van Leeuwenhoek heeft het nieuwbouwcomplex van het ziekenhuis officieel geopend. Door de uitbreiding is het aantal operatiekamers verdubbeld van zes naar twaalf en kan de groei van het aantal patiënten van de afgelopen jaren, die zich naar verwachting de komende tijd voortzetten, worden opvangen.

De nieuwbouw voorzien van diverse nieuwe technologische ontwikkelingen waardoor patiënten beter en effectiever behandeld kunnen worden. Ook heeft het ziekenhuis een ‘OK van de toekomst’ gebouwd, waar gebruik gemaakt kan worden van nieuwe technieken om tumoren beter te identificeren en te opereren, waardoor ook patienten met een tumor op een moeilijk te bereiken plek beter geopereerd kunnen worden. Op dit moment is deze techniek uitsluitend beschikbaar voor patiënten met tumoren in de dikke darm en blaas. In de toekomst wordt dit uitgebreid voor patiënten met andere tumorsoorten.

Naast het operatiecomplex zijn ook de poliklinieken zijn verbouwd en is de dagbehandelingsafdeling vernieuwd. Deze heeft nu plaats voor 50 bedden.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top