ACTUEEL

Handtekeningen tegen stiekeme medicijnreclame

De Consumentenbond overhandigt maandag meer dan 15.000 handtekeningen aan minister Ab Klink (Volksgezondheid) tegen farmaceuten die stiekem reclame zouden maken voor hun geneesmiddelen. Met de actie pleit de Consumentenbond voor een verbod op deze zogeheten symptoomreclame.

Omzeilen reclameverbod medicijnen

Reclame voor geneesmiddelen is verboden. Maar door de consument in spotjes te informeren over allerlei kwalen, hopen de fabrikanten de behoefte aan medicijnen tegen deze aandoeningen op te krikken. De farmaceutische industrie zegt alleen maar informatie te geven, maar de Consumentenbond noemt het een “uiterst twijfelachtige manier”  om het reclameverbod te omzeilen. (ANP)

Fabrikant lokt consument naar arts

Aanleiding voor de consumentenactie was een uitzending van het TROS-programma Radar, dat volgens de redactie liet zien hoe fabrikanten van geneesmiddelen mensen met een onschuldige kwaal als schimmelnagels naar de huisarts proberen te krijgen. De Consumentenbond noemt dit een verspilling van tijd en van geld, dat beter besteed kan worden aan mensen die echt wat mankeert. De handtekeningenactie noemt de Consumentenbond de meest succesvolste uit zijn geschiedenis.

>> Skipr daily en Skipr weekly <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen. Daarnaast biedt Skipr weekly u elke zondagochtend om 8:00 uur een weekoverzicht van het belangrijkste nieuws. Registreer u voor de Skipr weekly.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top