Vastgoed

GO-regeling voor ziekenhuizen treedt in werking

Ziekenhuizen en andere curatieve zorginstellingen kunnen vanaf nu gebruik maken van de regeling Garantie Ondernemingsfinanciering zorgondernemingen (GO Cure).  De GO Cure,  bedoeld voor bouwleningen tot maximaal 50 miljoen euro per instelling, is met de publicatie in de Staatscourant op vrijdag 23 oktober in werking getreden. SenterNovem voert deze regeling uit in opdracht van het ministerie van Economische Zaken.

GO Cure helpt bouwende ziekenhuizen aan krediet

De GO Cure moet bouwende ziekenhuizen helpen om makkelijker een lening los te krijgen bij banken. De regeling biedt banken een staatsgarantie van vijftig procent voor nieuwe leningen tot maximaal 50 miljoen euro en met een ondergrens van anderhalf miljoen euro.

Stimuleren zorgbouw

De overheid wil met de GO Cure bereiken dat banken minder terughoudend zijn bij het verstrekken van leningen aan zorginstellingen. Verder wil de overheid de bouw stimuleren die door de kredietcrisis in het slop is geraakt.

GO-regeling voor commerciële bedrijven

De GO Cure staat los van de GO-regeling voor commerciële bedrijven, die sinds maart van kracht is. Voor deze eerdere GO is het plafond in september verhoogd van 50 naar 150 miljoen euro. De NVZ veronderstelde dat de uitbreiding van die regeling ook zou gelden voor ziekenhuizen. Uit navraag bij SenterNovum bleek dit niet het geval.

>> Skipr daily en Skipr weekly <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen. Daarnaast biedt Skipr weekly u elke zondachtochtend om 8:00 uur een weekoverzicht van het belangrijkste nieuws. Registreer u voor de Skipr weekly.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top